Снимки Флагман.бгТова лято Слънчев бряг ще е с изцяло нов вид

...
Снимки Флагман.бгТова лято Слънчев бряг ще е с изцяло нов вид
Коментари Харесай

Слънчев бряг с нова визия това лято. Вижте как ще изглежда курортът

Снимки Флагман.бг

Това лято Слънчев бряг ще е с напълно нов тип - спретнат и изчистен. От през днешния ден стартира събарянето и изриването на всички нелегално павилиони, което ще продължи до юни.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова и изпълнителният шеф на Слънчев бряг АД Златко Димитров АД показаха новата визия на курорта, заяви Флагман.бг.

Това са павилиончета, които са разнообразни по-големина – в наследник и бял цвят (разгледайте снимките). Цветовете са съобразени с морето, небето и слънцето.



Павилионите са модули с разнообразни размери - три габарити - 15 кв. м., 9 кв. м. и 6 кв. м. Биха могли да бъдат и по-малки, само че не по-големи, защото са формирани от модули, които могат да се понижават
Това изясни арх. Искра Джахова, която е началник на Работната група за разработване на визията на преместваемите обекти.



В Слънчев бряг има единствено 14 законни серии, които няма да бъдат съборени. Всички останали павилиони ще бъдат сринати със земята.

На места този развой към този момент е почнал.



Новите павилиони ще се разположат в курорта в зона Изток и към плажната линия - гледката към морето този път изрично няма да бъде закривана от сергии, сподели министър Ангелкова.
Новите павилиони ще стартират да се слагат незабавно щом времето разрешава.

За летния сезон от циганията в Слънчев бряг няма да има спомен.

Ангелкова изясни, че новите павилиони са част от плана за визия на „ Слънчев бряг “, който цели да има единна единна визия на курорта.

Схемата е идейна, само че всички, които желаят да продават и да имат контракти за наем на обект и търговия в курорта Слънчев бряг, ще би трябвало да се съобразят и да си платят сами новите павилиони.

Търговията по тротоарите в „ Слънчев бряг “ ще бъде напълно прекратена и неразрешена – без щендери и всевъзможни дребни бараки.

Курортът ще ври от служители на реда, които ще следят, както за нарушавания на разпоредбите за търговия, по този начин и за публичния ред.

Предвижда се още велоалеите, рикшите, както и детските атракциони също да бъдат в обособена зона.
Обсъжда се също да има поощрения за търговците, които продават българска стока и изключително за такава с достоверно качество – на тях ще се издава документ за качество.

Ако някой от търговците не съблюдава разпоредбите за външния тип на павилионите, ще му се постановат наказания, а при трето нарушаване, ще им бъде преустановяван договорът за наем.

Водени са диалози и с кмета на Община Несебър и в случай че този план бъде припознат, той може да важи и за територията на целия курорт „ Слънчев бряг “.

Останалите курорти

Министър Николина Ангелкова сподели още, че следва втората част от измененията в Закона за туризма да бъде качена май месец за публично разискване. А съгласно него може да се вкарат такива правила за визия и в останалите курорти. В закона било заложено още животните, които се употребяват за атракции, да изчезнат от улиците.
И там се планува да се вкара класификация на павилионите и останалите атракции.

В целия свят визията на курортите била идентична, министър Ангелкова даде образец със Сен Тропе и с Венеция, където всички павилиони били с идентична визия, даже съобразена със постройките.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР